İZMİR / BAYRAKLI - Halit Özpirinç Anadolu Lisesi

OKUL TARİHÇEMİZ

Okulumuz eğitim hayatına; Petkim Latife Hanım İlköğretim Okulu bünyesinde başlamış; Okul inşaatı 2008 yılında tamamlanmış ve Ekim 2008 de kendi binasına taşınmıştır.İlk yıl 430 9. sınıf öğrencisi ile 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında resmi olarak faaliyete girmiş, 2012 yılı Haziran ayında Anadolu statüsüne geçmiştir. Okulumu 6 Ağustos 1997 tarihinde, su sporu yaparken hayatını kaybeden oğulları Halit ÖZPİRİNÇ adını yaşatmak adına Ziraat Mühendisi Bülent ÖZPİRİNÇ ve İngilizce öğretmeni Türkan ÖZPİRİNÇ tarafından yaptırılmıştır.

Okulumuz Bayraklı ilçe sınırları içerisinde yer alan Onur Mahallesi'ndedir. Ulaşım itibariyle kolay bir güzergâhtadır. Konum itibariyle de Karşıyaka-Bayraklı arasında olup Karşıyaka merkeze daha yakındır. Çevre itibariyle Anadolu'dan göç alan bir yerleşim yeridir. Çevre halkı okul yeni olmasına rağmen okulu kabullenmiş ve Bayraklı Belediyesi tarafından desteklenmektedir. Okulumuzun gelişime açık bir sahası  vardır. Önümüzdeki yıllar itibariyle bu sahanın değerlendirilmesi adına plan ve projeler yapılmaktadır

Yayın: 03.01.2022 - Güncelleme: 21.08.2023 23:27 - Görüntülenme: 796